1r de Maig anticapitalista. València.

02
May
2012

[Cat]
Ahir 1r de maig, milers de persones van marxar pels carrers de la ciutat de València reunides en diverses convocatòries combatives i anticapitalistes.
Convocades a la placa del 15M, les manifestants del Bloc Crític van realitzar una acció davant la marxa dels sindicats majoritaris, que consistia en la escenificació d’una mena de lletania, on uns bisbes, que representaven al capital, informaven de les milionàries xifres de diners que guanyen les grans empreses i multinacionals, mentre el poble encadenat romania sotmès a aquestes.
Més endavant, el Bloc crític s’unia a la CGT per a continuar la marxa fins a la plaça del Parterre.
A la plaça de Sant Agustí també acudiren centenars de persones a altres convocatòries, com ara la dels sindicats de base i anticapitalistes CNT i COS, que junt amb altres col•lectius socials, arribaren també a la Plaça del Parterre per a finalitzar els seus actes.
A tots els blocs anticapitalistes s’han escoltat consignes per l’alliberament immediat de les persones empresonades per la darrera Vaga general, contra la política repressiva i criminalitzadora dels Mossos d’esquadra i per la lluita de classes, entre d’altres.

[Cast]
Ayer 1r de mayo, miles de personas marcharon por las calles de la ciudad de València reunidas en varias convocatorias combativas y anticapitalistas.
Convocadas en la placa del 15M, las manifestantes del Bloque Crítico realizaron una acción ante la marcha de los sindicatos mayoritarios, que consistía en la escenificación de una letanía, donde unos obispos, que representaban al capital, informaban de las millonarias cifras de dinero que ganan las grandes empresas y multinacionales, mientras el pueblo encadenado permanecía sometido a éstas.
Más adelante, el Bloque crítico se unía a la CGT para continuar la marcha hasta la plaza del Parterre.
En la plaza de Sant Agustí también acudieron centenares de personas a otras convocatorias, como por ejemplo la de los sindicatos de base y anticapitalistes CNT y COS, que junto con otros colectivos sociales, llegaron también a la Plaza del Parterre para finalizar sus actos.
En todos los bloques anticapitalistes se han escuchado consignas por la immediata puesta en libertad de las personas encarceladas por la última Huelga general, contra la política represiva y criminalizadora de los Mossos d’escuadra y por la lucha de clases, entre otras.
Volver arriba